Davčna šola

DAVČNA ŠOLA

Davčna šola nudi vsem, ki so kakorkoli vpeti v davčno profesijo, razširitev obstoječih znanj s področja davkov. Šola bi naj praviloma izoblikovala osebnost, ki bo sposobna reševati in svetovati v vsakdanjih in zahtevnejših davčnih razmerjih, tako na podjetniški, državni, kot tudi na osebni ravni. Vsebinski sklopi obsegajo splošna in specialna davčna področja, prikazana iz teoretičnega, predvsem pa iz praktičnega vidika. Velik poudarek je seveda na novi davčni zakonodaji in tudi praksi.

Davčna šola je eden od pogojev za pristop k licenčnemu izpitu za davčnega svetovalca. Davčna šola se organizira praviloma enkrat letno (v prvi polovici leta) in traja 5 vikendov (ob petkih med 9. in 18. uro ter ob sobotah med 9. in 13. uro). Udeleženci šole prejmejo gradivo za prvi in drugi sklop predavanj prvi vikend (torej ob pričetku šole). Za druge sklope predavanj pa vedno en teden prej. Program se izvaja po "case" sistemu. Šola poteka v Ljubljani, na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana, kjer so v kletnih prostorih za udeležence šole zagotovljeni brezplačni parkirni prostori, prav tako je na razpolago restavracija.

DAVČNI SVETOVALEC

Kot rečeno, je Davčna šola je eden od pogojev za pristop k licenčnemu izpitu za davčnega svetovalca. Izpit je sestavljen iz pisnega in ustnega dela. Izpitne roke za izpit iz davčnega svetovalca razpiše Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije, katera določi tudi pogoje za pristop k izpitu, ki so:

-da je državljan Republike Slovenije;

-da ima najmanj visokošolsko izobrazbo (diplomo pravne, ekonomske ali podobne smeri) ali nostrificirano diplomo tuje fakultete iste ali podobne smeri*;

-da ima tri leta praktičnih izkušenj s področja davkov;

-da aktivno obvlada slovenski jezik;

-da ni obsojen na kaznivo dejanje, zaradi katerega bi bil nevreden zaupanja za opravljanje davčnega svetovanja.

*Kdor ima diplomo pravne, ekonomske ali podobne smeri in ima opravljeno Davčno šolo, le-ta je pogoj, lahko pristopi k licenčnemu izpitu iz davčnega svetovalca.

OPOMBE

Šolnino lahko poravnate v treh obrokih, pri čemer poravnate prvi obrok ob vpisu, zadnjega pa do zaključka šole. Pri enkratnem plačilu šolnine nudimo 5 % popust. Vtisi udeležencev preteklih Davčnih šol so izjemno dobri. Zlasti dobro so ocenjena vsebina in način izvajanja predavanj. Prilagamo informativno prijavo.

V kolikor ste zainteresirani nam izpolnjeno prijavo pošljite!

Obvestila v zvezi z Davčno šolo spremljajte na naši spletni strani.

dfi logo pravi

Davčno - finančni raziskovalni inštitut

Ulica Vita Kraigherja 5

2000 Maribor

Tel.: 02-25-00-546

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prisotni na strani

Na strani je 19 gostov in ni članov .

Free business joomla templates